Home » Routes » Munchen - Harelbeke

Het Zwarte Woud  (Duits: Schwarzwald) is een dicht bebost gebied en middelgebergte in het zuidwesten van Duitsland, gelegen in de deelstaat Baden-Württemberg, aan de Rijn en aan de Franse grens.
Geologisch is het verwant aan de Vogezen, die aan de Franse kant van de Rijn liggen. De hoogste top van het Zwarte Woud is de Feldberg met een hoogte van 1493 meter. Het Zwarte Woud is het grootste bosgebied in Duitsland en bestaat hoofdzakelijk uit dennen- en sparrenbomen. Tegenwoordig is het Zwarte Woud een van de populairste toeristenbestemmingen in Duitsland.

DACHAU onze startplaats. Tevens ...... het concentratiekamp Dachau was het eerste grootschalig opgezette concentratiekamp in nazi-Duitsland. Het kamp werd gebouwd in de nabijheid van de Zuid-Duitse stad Dachau (bij München).
Het kamp lag ongeveer 20 km ten noordwesten van München, de hoofdstad van de nazibeweging. Het eerste concentratiekamp van de SS werd door de leider van de SS (Reichsführer) en politiechef van München Heinrich Himmler op het terrein van een voormalige munitiefabriek ten oosten van de stad Dachau gebouwd. Het was in gebruik van 22 maart 1933 tot aan de bevrijding door Amerikaanse troepen op 29 april 1945. Het concentratiekamp Dachau was het enige kamp dat tijdens de twaalfjarige heerschappij van de nazi’s voortdurend in gebruik was. Het ontwikkelde zich als prototype voor nieuwe concentratiekampen en nam meerdere speciale posities in.
Het concentratiekamp was de eerste plaats in het Duitse Rijk, waar een SS-commandant de absolute jurisdictie toebedeeld kreeg en het normale recht met succes buiten werking werd gezet. De SS schiep "een staat binnen een staat" waarin ze politieke tegenstanders vasthielden, onderdrukten en vermoordden. Na de liquidatie van de SA liet Himmler het concentratiekamp vergroten door de bouw van een nieuwe gevangenis, die aan de voormalige munitiefabriek grensde. De organisatie en ruimtelijke structuur diende later als voorbeeld voor de opbouw van nieuwe concentratiekampen. Het kamp Dachau zelf was dus geen vernietigingskamp, maar toch vonden in geen enkel ander concentratiekamp zoveel politieke moorden plaats. Van de 206.000 gevangenen stierven zeker 25.613 gevangenen.
Vandaag de dag bevindt zich op dit terrein het Dachau Herinneringscentrum, dat jaarlijks door circa 800.000 mensen uit de hele wereld bezocht wordt.

MUNCHEN - HARELBEKE

Shuttleservice van de luchthaven naar het hotel 

Fietsen gaan met de bestelwagen

Bezoek aan het concentratiekamp Dachau2° rit: ±178 Km Aulendorf - Wieden

Feldberg 1493 m - Lengte: 12 km

Wiedener-eck 1049 m - Lengte: 11 km


Col du Grand Ballon 1343 m - Lengte 22 km

Col de Hundsrucken 748 m - Lengte 9 km


Col d'Oderen 884 m - Lengte 7 km

Col du Brabant 878 m - 6 km


5° rit: ±175 Km Neufchâteau - Epernay


LATER MEER

Copyright © koerse.be 2021